Fout
  • Fout bij laden feed data.


PDF Afdrukken E-mailadres
Haagse passie leidt tot zachte tirannie

'De burger' wordt tegenwoordig verweten zich weinig in te laten met het publieke terrein. Individualisme viert hoogtij en de rol van allerlei verbanden, zoals gezin, vereniging en kerk neemt af. Dit leidt volgens de filosoof Charles Taylor tot atomisme: er is geen samenhang meer. Door deze terugtrekkende beweging van het maatschappelijk middenveld lijkt het publieke terrein steeds groter te worden. (WI ChristenUnie, december 2001)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Weging van waarden

Discussies over biotechnologie kennen een groot hiaat: de afweging van de verschillende waarden. Zijn de risico's voor mens, plant of dier belangrijker dan de voordelen voor de gezondheid van de mens, de vooruitgang van de economie etc.? Helaas lijken de ministeries dit hiaat vooral te willen laten voor wat het is. (Column WI ChristenUnie, juni 2003)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Fortuyn redt democratie

Leefbaar Nederland en Fortuyn zijn de heelmeesters van onze parlementaire democratie. Dat lijkt een merkwaardige stelling of op zijn minst een paradox. Toch denk ik dat deze nieuwe partijen een noodzakelijke injectie aan ons partijpolitieke systeem zullen geven. (Column WI ChristenUnie, maart 2002)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Nederland is een ontwikkelingsland

Alles draait om Nederland en daarbuiten gebeurt niks. Dat zou je in ieder geval gaan denken als je de verschillende lijsttrekkers hoort. (Column WI ChristenUnie, 2002)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Stop die armoedige discussie!

Onrecht afkopen met geld, dat doen veel politici in verkiezingstijd. Zelfs de ChristenUnie neigt er naar. Gaat het eindelijk over een ander thema dan premierkandidaten, koopkracht en staatsschuld, namelijk ontwikkelingssamenwerking, wordt de discussie weer verengd tot percentages. Moet er 0,7 of 0,8% of 1,0% van het Bruto Nationaal Product naar ontwikkelingssamenwerking. Armen zijn niet echt gebaat bij dergelijke discussies. (Column WI ChristenUnie, 2002)

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 5

Twitter Feed