Fout
  • Fout bij laden feed data.


PDF Afdrukken E-mailadres

Europese lente

 

Zo af en toe hoor ik het zinnetje nog in mijn achterhoofd. Een heel onthullend en onthutsend zinnetje. Tien woorden die een Europese lente inluiden. Wouter Bos liet tijdens de verhoren over 'het financiële stelsel' over zijn lippen glijden, 'dat het belangrijkste was om de financiële markten gerust te stellen'.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Nonfictie

De afgelopen weken hoorde ik een paar mensen zeggen dat ze veel lazen en dat hun leesgedrag zich beperkte tot nonfictie. Ik wist niet wat ik hoorde en enigszins verbijsterd wist ik mezelf geen houding te geven. Wat is gepast in zo'n situatie: medelijden, verdriet, hoongelach?

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
Jodenjacht

'Wij gaan op jodenjacht'. Dankzij Youtube kon iedereen meegenieten van het mannenkoor van ADO Den Haag. Dirigent van dienst was Lex Immers, speler van ADO. Na het winnen van de thuiswedstrijd tegen Ajax, hief hij  in het supportershonk van zijn club het inmiddels veelbesproken lied in.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Verhaling

De Dode Zeerollen mogen dan een vondst van betekenis zijn geweest, onlangs werd er een ander document teruggevonden. Een vondst die mijn hartje sneller deed kloppen. Het ging namelijk over een van mijn grote voorbeelden: een uiterst behulpzame jongeman die wordt gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel en niet schroomt om menselijke instituties en wetten te tarten om voor de kwetsbaren op te komen. (Beweging, voorjaar 2005)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Stemmingmakerij

Onlangs was ik weer op zo'n bijeenkomst. Ruim honderd blanke mannen met hier en daar een vrouw. Zo'n bijeenkomst waar je ruim 60% van de mensen kent en je dan afvraagt of dat positief of negatief is. Hoor ik bij de crème de la crème van weldenkend orthodox Nederland of ben ik onderdeel geworden van een groepje hobbyisten die niets beters weet te doen dan van conferentie naar symposium te hoppen op zoek naar intellectuele zelfbevestiging? (Beweging, winter 2004)

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5

Twitter Feed