Fout
  • Fout bij laden feed data.


PDF Afdrukken E-mailadres

Coherentiestreven vraagt teveel van boeren hier en daar

Het huidige samenspel van landbouw- en ontwikkelingsbeleid vraagt teveel van boeren, aldus Jacob Jan Vreugdenhil en Cors Visser. Te veel van boeren hier: algehele liberalisering zorgt voor de onmogelijke spagaat van nog lagere prijzen tegenover toenemende consumenteneisen. En te weinig voor boeren ginds, want de hulp moet verder gaan dan alleen hulp voor handel. (Agrarisch Dagblad, februari 2005)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Ontwikkelingssamenwerking is recht doen en bewogen zijn

Overheden zijn er niet om welvaart of welzijn voor ieder individu te garanderen, maar wel om de noodzakelijke randvoorwaarden te scheppen voor mensen en gemeenschappen om een goed leven te leiden, ook in Derde Wereldlanden. (Verschenen in Nederlands Dagblad, juni 2002.)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Ondertussen bij de buren

Tijdens de verkiezingscampagne en het politiek getouwtrek rond de informatie lijkt Nederland wel het middelpunt van de kosmos te zijn. We houden ons bezig met de hypotheekrenteaftrek, jeugdzorg en de AOW. Vergeten we daardoor niet het leed dat honderdduizenden Sudanezen treft in Darfur? Herman Paul en Cors Visser vragen zich af, of Nederlandse christenen iets kunnen leren van Amerika's betrokkenheid op Darfur. (Nederlands Dagblad, 2006)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Ontwikkeling: een kwestie van samenwerking

Hoe zou u reageren als er op een goede dag een team van zes Zuid-Koreanen bij u in de straat ging wonen en zich bezighield met het stichten van een kerk in een nieuwe woonwijk? Of hoe zou u het vinden al een projectgroep uit Kenia kwam om Nederlandse gemeenten te helpen met het bouwen van gemeenschapsbewuste wijken? Is dat merkwaardig?

Lees meer...
 


Twitter Feed