Fout
  • Fout bij laden feed data.


PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
CU en SGP hebben wat uit te leggen over draai in debat rituele slacht

 

Met grote woorden voerden de ChristenUnie en SGP actie tegen het wetsvoorstel om het ritueel slachten te verbieden. Volgens Cors Visser ongeloofwaardig zolang SGP en ChristenUnie niet uitspreken dat ze principieel van standpunt zijn veranderd of dat het gaat om eigenbelang.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
De draai van de ChristenUnie? Een verantwoording    
 
 
Van verschillende kanten heb ik kritiek gekregen op mijn opinieartikel in het ND van vrijdag 16 december. Nu lijkt me dat een goed teken voor een opinieartikel, maar een aantal mensen reageerden op een dusdanige wijze dat ik toch maar even een verantwoording wil geven.
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 

Gemekker over de rituele slacht van de weigerambtenaar

 
Grote woorden over godsdienstvrijheid, mensenrechten en dierenwelzijn beheersten de afgelopen maanden de debatten. Ten onrechte: de essentie van de discussies over ritueel slachten en de weigerambtenaar is het minderheidje pesten versus het veilig stellen van eigen belangen.
Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
De onmogelijkheden van integratie in een verzuilde verzorgingsstaat

Nederland moet kiezen. Wil ze wel of niet een migratiesamenleving zijn? Wil ze een verzorgingsstaat zijn of wil ze veel vrijheden, geld en aandacht geven aan zelforganisaties (verzuiling)? Kiezen moet, want een etnisch verzuilde samenleving tast de solidariteit - de bestaansgrond van onze verzorgingsstaat - aan. Een combinatie is onmogelijk. Althans, dat is kort samengevat de belangrijkste stelling van Ruud Koopmans in het voorgaande interview. In dit artikel willen we enerzijds laten zien dat zijn stelling niet ongegrond is en anderzijds een aantal oplossingsrichtingen in discussie geven. (Denkwijzer, oktober 2004)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Politiek navelstaren

ChristenUnie, Haagse stolp en eigen verantwoordelijkheid van de samenleving

 

Politiek heeft een nare eigenschap. Het is vaak nogal eenzijdig. Politiek houdt zich bezig met wat de overheid moet doen en op welke manier. De samenleving wordt als het ware van bovenaf bekeken en dus is het risico groot, dat de samenleving ook eenzijdig van boven bestuurd wordt. Daar zijn burgers zich vaak wel van bewust, maar de politiek veel minder. Tekenend is bijvoorbeeld dat leden van een partij altijd 'rechtser' zijn dan het partijkader. Dat geldt zowel voor de SP als de VVD. En ook voor de ChristenUnie. (Denkwijzer, december 2002)

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3

Twitter Feed