Fout
  • Fout bij laden feed data.


PDF Afdrukken E-mailadres

Identiteit en christelijke organisaties

"Als mensen over de identiteit van een organisatie beginnen na te denken, is het tijd om die organisatie op te heffen". Deze tweet voorafgaande aan het boeiende identiteitsseminar op De Wittenberg, leverde nogal wat reacties op. Geen reden om bovenstaande zin te nuanceren, maar wellicht wel goed om het toe te lichten in wat meer dan 140 tekens.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Geloof in het merk

Het is donderdagmiddag 9 februari even na drie├źn als Cors Visser, Tim Vreugdenhil en Harry Bijl achter een blankhouten tafel op het podium plaatsnemen en zich voorstellen aan de gasten in de goedgevulde zaal van Villa Hartenlust. Het onderwerp van de Hartenlustsessie is intrigerend, 'Geloof in het merk', en zo ook de gasten.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Interessante onzin over het einde van religie

Gisteren verscheen een opmerkelijk bericht op nu.nl. Volgens Amerikaanse natuurkundigen zou religie in Nederland uitsterven. De reden: steeds minder mensen hebben een religieuze overtuiging dus levert het aanhangen van een religie op termijn weinig sociale voordelen op. Uiteindelijk zal het aanhangen van religie daarom voor niemand aantrekkelijk zijn. (23 maart 2011, ook gepubliceerd op CIP.nl)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Geloof en samenleving

Welkom. Op deze site zijn artikelen te vinden die allemaal cirkelen rondom vraagstukken van geloof en samenleving. Deze website heeft twee doelstellingen. De eerste is om gelovigen scherp te houden en te laten zien dat geloof en gelovigen zeker niet alleen een positieve invloed heeft op de samenleving. En de tweede om niet-gelovigen te laten zien dat religie er degelijk toe kan en mag doen. De kunst is om beide doelstellingen te behalen zonder te vervallen in zouteloos gewauwel, of dat lukt, laat ik graag aan de lezer.

 
PDF Afdrukken E-mailadres
 

De strijd tegen onzekerheid

Maatregel hier, meer controle daar; bestrijden van angst en onzekerheid lijkt de Nederlandse manier om de economische crisis aan te pakken. Maar de samenleving is niet geholpen met dergelijke schijnzekerheid. In crisistijd moeten mensen voorbij leren leven aan hun angst en onzekerheid. Dat kan door het bieden van hoop en een perspectief waarin klimaat, economie en de voedselcrisis een plek hebben. (website ForumC, april 2009)

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2

Twitter Feed