Fout
  • Fout bij laden feed data.
PDF Afdrukken E-mailadres
Geloof in het merk

Het is donderdagmiddag 9 februari even na drieën als Cors Visser, Tim Vreugdenhil en Harry Bijl achter een blankhouten tafel op het podium plaatsnemen en zich voorstellen aan de gasten in de goedgevulde zaal van Villa Hartenlust. Het onderwerp van de Hartenlustsessie is intrigerend, 'Geloof in het merk', en zo ook de gasten.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Interessante onzin over het einde van religie

Gisteren verscheen een opmerkelijk bericht op nu.nl. Volgens Amerikaanse natuurkundigen zou religie in Nederland uitsterven. De reden: steeds minder mensen hebben een religieuze overtuiging dus levert het aanhangen van een religie op termijn weinig sociale voordelen op. Uiteindelijk zal het aanhangen van religie daarom voor niemand aantrekkelijk zijn. (23 maart 2011, ook gepubliceerd op CIP.nl)

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Van Montt tot Bovenberg

José Efrain Rios Montt, is niet zomaar iemand. Niet alleen is hij geboren in een stad met de schone naam Huehuetenango (Guatemala), maar hij is ook een brave christen.

(Verschenen in De Civitate, februari 2011).

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres
Tegen de reputatieschade

Gemakzucht in christelijk kring leidt regelmatig tot ontering van Gods naam. Zo ook in de discussie rond de Birmese blinden. Christenen dienen zich meer bewust te zijn dat de reputatie van de Hemelse Vader grotendeels afhankelijk is van het gedrag van zijn aardse kinderen (maart 2011).

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Meer christenen in het publieke debat

Matig, afwezig of te laat, dat kenmerkt de bijdrage van christenen in het publieke debat. Dat komt door een overwaardering van de politiek en een onderwaardering van de postchristelijke cultuur. Tijd voor een ander perspectief. (Verschenen in Nederlands Dagblad, november 2010)

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 4

Twitter Feed